14 окт.

В забързания ритъм на живота, спортът и физическото натоварване са едни от най-важните неща, на които съвременният човек трябва да обръща внимание, за да поддържа своето физическо и духовно здраве. Спортуването поддържа теглото ни в нормални граници, снижава риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Няма човек, който да не е имал травма, особено при спортисти и активни хора. Около една трета от спортните травми се изразяват в леки до умерени разтягания или навяхвания на опорно- двигателния апарат, които предизвикват слаби болки, подуване и затруднено движение. В повечето случаи обезболяващият гел, почивката и компресът с лед са напълно достатъчни за възстановяване.

Бързото развитие на химическата и фармацевтичната индустрия води до голямо разнообразие в аптечната мрежа от различни обезболяващи гелове, които се прилагат при контузии. Днес ще представим един НОВ на пазара, но изключително ефективен продукт:

Гел при травми Акта Гел – Acta Gel

Acta gel при травми, контузии, болки в гърба и кръста. Можете да намерите гел при травми Акта Гел – Acta Gel в аптечната мрежа.

Специално създаден за да задоволи нуждите от бързо възстановяване след травми на опорнодвигателния апарат.

Арниката е известна с успешното си локално приложение при болки в мускулите, при отоци, синини и кръвонасядания, навяхвания, изкълчвания и контузии, натъртвания, разтежения и различни травми.

Препаратът стимулира кръвообращението и действа добре при слаби капиляри и разширени вени, което спомога за по- бързото възстановяване.

Болките в ставите са едни от най-честите хронични заболявания. Те намаляват подвижността и влошават качеството на живот. Най-честата причина са различните видове артритни заболявания. Обичайно облекчение се търси чрез прием на нестероидни противовъзпалителни средства като аспирин, ибупрофен, аналгин, кетопрофен и др. Но приемани вътрешно за продължително време, те също носят своите рискове.

Акта Гел се препоръчва и при артритни промени. Полезните съставки проникват през кожата в болезнената област. Активират кръвообращението и усилват притока на кръв. При това не се наблюдават нежелани оплаквания.

Гел при травми Акта Гел – Acta Gel се препоръчва при:

 • болки в мускулите и разкъсвания,
 • при спортни и битови травми,
 • при възпаления на ставите и преразтягания,
 • при ревматични болки,
 • навяхвания и контузии.

Съдържание:

 •  Арника
 • Магнезиев хлорид
 • Уридин 5- монофосфат
 • Метилсулфонилметан

Начин на приложение:

Намажете количество приблизително равно на едно грахово зърно и намажете върху засегнатата зона, като енергично масажирайте. Прилагайте няколко пъти на ден.

 • Не нанасяйте върху рани или увредена кожа
 • Избягвайте контакт с очите.

Гел при травми Акта Гел – Acta Gel може да се използва преди и след спортна активност.

Дистрибутор за България: Ейре Фарм ООД

Можете да го закупите от тук: BgPharmacy.online

Съхранение:

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява на тъмно и хладно, далеч от пряка слънчева светлина!

Предупреждение:

Само за външна употреба! Да се избягва контакт с лигавици и очите!

Да не се прилага на кърмачета и деца под 4 год. Възраст.

При необходимост се консултирайте с вашия лекар.

Leave a comment